Mindfulness Training en Coaching

Silenz verzorgt groepstrainingen, individuele trajecten en bedrijfstrainingen
Volg een training
Detail van handpositie in mindfulnesstraining: Wat is mindfulness nu precies?

Wat is mindfulness?

Mindfulness is vriendelijk, nieuwsgierig gewaarzijn van wat er op dit moment is, van wat je op dit moment ervaart. Het is het leven volledig beleven met alles wat erbij hoort, in plaats van bezig te zijn met alles wat er niet goed gegaan is, of alles wat je nog moet doen of bereiken.

Meer over wat mindfulness is >

Trainer die in meditatiehouding zit: Hoe werkt mindfulnesstraining precies?

Hoe werkt mindfulness?

Met mindfulness stap je uit de automatische piloot en neem je afstand van de situatie, jezelf en je ervaring. Dit geeft overzicht en inzicht. Daarmee ga je zien wat jou wel helpt en wat niet. Er komt ruimte om keuzes te maken die beter zijn voor jou en je omgeving.

Meer over hoe mindfulness werkt >

Trainer in meditatiehouding zittend voor een boom: Wat kan mindfulnesstraining je brengen?

Wat brengt mindfulness?

De ervaring leert dat iedereen er iets anders uit haalt. Zo vindt de een meer rust in zijn hoofd en kan de ander beter haar grenzen aangeven. Er is wetenschappelijk aangetoond dat mindfulness bij heel veel problemen werkt en met name stress en spanning vermindert.

Meer over wat mindfulness je brengt >

Ben je op zoek naar rust in je hoofd?
Wil je weer in je kracht staan?
En met volle teugen van het leven genieten?

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Gezien de onrust in mijn hoofd, hoopte ik wat meer rust te kunnen vinden en wat zorgelozer door het leven te kunnen gaan. Toen viel mijn oog op de trainingen van Marc. Eigenlijk dacht ik dat het te “zweverig” voor mij zou zijn. Maar na mails en telefonisch contact met Marc, dacht ik: “ baat het niet, dan schaadt het niet”. Ik ben positief verrast over wat 8 bijeenkomsten mij hebben gebracht. Ik durf te zeggen dat ik meer in het nu en bewuster probeer te leven en dat dit soms nog lukt ook. Ook lukt het mij om dagelijks meerdere rustmomenten (in mijn hoofd) te hebben. Fijn om te ervaren dat je het eigenlijk niet fout kan doen. De begeleiding van Marc is heel prettig, hij is aardig, oordeelt niet, verwacht niets van je, maar weet je wel te raken. Ik zal geen tweede Marc worden, maar ben wel blij dat de cursus mij stappen heeft laten zetten die ik zonder deze cursus nooit zou hebben gezet. Dus als jij twijfelt om het wel of niet te doen, zeg ik alleen maar: “Bij twijfel, ……..doen! Een dikke duim omhoog voor Marc!

~ René

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Door de mindfulnesstraining die ik volgde bij Marc heb ik ervaren hoe zeer mijn geest actief was met uitstapjes naar het verleden en de toekomst. Het was een heel drukke bedoening waardoor datgene wat er NU is (bijna) volledig aan mij voorbij ging. Door hier telkens met mildheid naar te kijken en de diverse technieken, (verschillende soorten meditaties, ademhalingsoefeningen) en andere tips die Marc ons aanreikte, ontstond stap voor stap meer ruimte, ontspanning, rust en verwondering over hoe mooi NU eigenlijk is. Marc is een fijn mens, heeft aandacht voor datgene wat zich aandient tijdens de training, legt de oefeningen op een rustige manier uit en laat ze je ook steeds ervaren, zodat je thuis (tussen de bijeenkomsten) gericht kunt oefenen waardoor mediteren en ‘met aandacht aanwezig zijn’ een nieuwe gewoonte wordt. Déze mindfulness training gun ik echt iedereen.

~ Eveline

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Zojuist de minfulnesstraining afgerond. Wat een mooie ervaring!
Veel tips en tools van Marc meegekregen om bewust te leven en te genieten van het moment. Minder bezig zijn met toen en dan, maar meer met nu. Hoe om te gaan met lastige situaties. Heel bijzonder om ervaringen te delen met andere deelnemers, ieder mens is uniek. Een cadeau aan mijzelf.

~ Loes

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Begin 2016 heb ik de 8-weekse mindfulness cursus gevolgd bij Marc. Het is indrukwekkend om te zien hoe Marc direct vanaf les 1 voor een sfeer kan zorgen, waarbij iedereen zich zo op zijn gemak voelt. De focus van de cursus ligt op hoe jij je voelt bij bepaalde negatieve en positieve ervaringen. Van belang is om te leren accepteren dat je je zo voelt. Het is namelijk een gegeven dat je je in de toekomst weer zo gaat voelen, maar hoe je er vervolgens mee omgaat is aan jou. Gedurende de cursus worden er meditatieve oefeningen en handvaten gegeven die erg bruikbaar zijn in het dagelijkse leven. Een aanrader voor iedereen die bewuster in het leven wilt staan!

~ Joran

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

De afgelopen 7 weken heb ik het Mindfulness proces mogen ervaren. De kalmte, geduld en vriendelijkheid van Marc maakte de training fijn om te doen. Ik heb veel geleerd. Vooral dat je altijd opnieuw kunt beginnen met bewust te ademen en te leven. En hoe druk je hoofd ook is, alle kleine stapjes in bewust zijn, bewegen, ademen e.a. al een oefening in Mindfulness zijn. Mij heeft het meer rust en basis gegeven. De training is een begin en dat is mooi.

~ Audrey

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Deze mindfulness methode geeft je een kans op een mooie en leerzame reis door jezelf en ontmoeting met jezelf.
Daarnaast is er iedere keer weer die fijne ontmoeting met de mooie mens die Marc is. De puurheid rust en oprechte aandacht van Marc maken deze reis tot een ervaring die een diepe en zachte indruk achterlaat. Ook mooi is het gereedschap dat Marc je aanreikt waarmee je iedere dag het verschil kan maken, voor jezelf en daarmee meteen ook voor alle mensen om je heen waarmee je contact maakt.
Jezelf deze stap gunnen is een prima keuze. 🙂

~ Jos

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Na een periode van allerhande klachten waar de reguliere zorg niet verder kwam ben ik op zoek gegaan naar de balans in mijzelf. Op deze weg heb ik kennis gemaakt met Marc. Wij zouden samen kijken naar mogelijke aanpassingen in mijn voedingsschema. Dat hebben we ook gedaan. Echter het prettige gesprek en zijn aanpak hebben mij uiteindelijk veel meer gebracht dan “wat” voedingsadvies. Reflectie en inzicht, even stilstaan zijn zo maar een paar kadootjes die ik er bij kreeg. Dank daarvoor Marc.

~ Nanny

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Deze “training” is een groot kado aan jezelf.
De inzichten die je aangereikt krijgt door Marc helpen je verder in het NU.
Marc heb ik leren kennen als een respect-, liefdevol en puur mens.

~ Anoniem

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Met plezier heb ik kennisgemaakt met mindfulness. Ik heb Marc ontmoet bij een proefles bij Merlijn, wat mij goed beviel. Ik heb daarna de training van 8 weken gedaan. Deze training heeft mij geleerd om meer in het nu te leven, om me bewuster te zijn van mijn ademhaling en ademruimtes te nemen, om dankbaarder te zijn, om meer stil te staan bij de kleine dingen en meer tijd en rust voor dingen te nemen. Het heeft mij geleerd om met meer aandacht te leven, te denken, te doen. Dat is heel waardevol. Ik vind Marc een wijs, aardig en begripvol persoon. Hij is rustig en geduldig, hij geeft je de tijd en hij heeft een aangename stem om naar te luisteren. Hij heeft helder en uitgebreid antwoord gegeven op vragen en hij wist me hoop te geven als ik me geneigd voelde om op te geven. Het was een leerzame training en ik ben blij met de ervaring. Ik had het niet willen missen en ik wil zeker bezig blijven met mindfulness. Ook deze site vind ik fijn. Dankjewel Marc!

~ Bernice

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

 

Ongeveer 2 weken geleden de Mindfulness training bij Marc afgerond. Ik heb er veel baat bij gehad. Het gaat niet over ‘moeten’ maar ‘ontmoeten’ was 1 van Marc zijn eerste uitspraken die mij is bij gebleven. Het was een kleine groep wat ik als zeer prettig heb ervaren. We konden in alle eerlijkheid alles met elkaar delen of niet, die keuze was er. Het is goed om je bewust te worden hoe je zelf een aandeel hebt hoe je met jouw gedachtes en gevoelens om kan gaan. Letterlijk stil staan en ervaren. Ik vind Marc een hele prettige docent, hij heeft een fijne stem om naar te luisteren tijdens de meditaties en het is een oprecht, integer mens. Het is een aanrader!

~ Judith

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

In het voorjaar heb ik de 10-daagse training Mindfulness gevolgd van/bij Marc en daar wil ik best graag iets over ‘delen’
Ik had eerder al eens een kennismakingsworkshop gevolgd en ervaren dat het best wel eens iets voor mij zou kunnen zijn, want ik verlangde er echt naar om mijn constante gedachten-stroom zelf beter in rustigere banen te kunnen leiden. Dát en het feit dat ik even wat meer tijd aan/voor mijzelf wilde (besteden) maakte dat ik met de cursus startte en die kan ik iedereen aanbevelen. Ik volgde de trainingen met andere deelnemers en voor ieder was er voldoende ruimte om te delen wat iedereen motiveerde om de cursus te gaan volgen, de ervaringen gedurende de trainingen en wanneer deze bijvoorbeeld gepaard gingen met emoties (van een lach tot een traan) dan was daar ook plaats voor.
Marc zorgt voor een hele rustige, veilige omgeving en voelt feilloos aan wat een ieder nodig heeft door er gewoon voor je te zijn en hij laat je inzien dat je het voor jezelf écht makkelijker/mooier kunt maken! Dat moet je vervolgens ook echt wel zelf doen, maar het is wel heel erg fijn om daarmee op weg geholpen te worden én je kunt (als ‘reminder’) altijd de audio’s van Marc beluisteren. Marc bedankt voor dat alles!

~ Vanja

 

Ervaringen met mindfulnesstraining

Ik heb best veel ervaring met leven in aandacht en het lukt mij daardoor over het algemeen goed te ontspannen en te aanvaarden. Toch was er een bepaalde situatie waar ik zelf niet uit kwam. Ik zocht op internet naar coaching die past bij mijn boeddhistische levenshouding. Ik wilde online-coaching, want dan kun je gewoon thuis contact hebben op een moment dat het jou uitkomt. Zo vond ik Silenz. Marc was bereid mij per email te coachen. Geen idee wat ik er van kon verwachten, maar wauw, wat heeft deze coaching veel voor mij betekend! We hebben vijf emailcontacten gehad. Ik mailde Marc hoe ik mij voelde, waar ik op dat moment mee zat. Marc mailde uitvoerig terug met adviezen en wijsheden, die steeds precies waren wat ik nodig had. Zijn benadering is vriendelijk, begrijpend en bescheiden. Hij heeft mij zo goed geholpen! Ik ben ervan overtuigd dat wat ik van Marc heb geleerd, ook toepasbaar is in andere situaties. Ik hoop dat veel mensen Silenz zullen vinden. Voor Marc, maar vooral ook voor henzelf 🙂

~ Tjitske 

Volg een 8-weekse mindfulnesstraining, compassietraining of een workshop. In een groepstraining gaat ieder door zijn of haar eigen proces, terwijl er ook genoeg ruimte is om ervaringen met elkaar te delen.

Het kan heel fijn zijn om te ervaren dat je niet alleen bent en het samen oefenen wordt vaak als krachtig en verbindend ervaren.

Soms kan het spannend zijn om een training te volgen met mensen die je nog niet kent. Dat is heel logisch. De ervaring leert echter dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt.

Een mindfulnesstraining kun je ook online volgen vanuit je eigen huis.

Individueel traject

Soms kan het fijner zijn om een individuele mindfulnesstraining of compassietraining te volgen. Dat kan gewoonweg zijn omdat je je dan meer op je gemak voelt of omdat je flexibeler wilt zijn met het moment waarop je het volgt.

In een individuele training is meer ruimte om uitstapjes te maken en te werken met waar jij persoonlijk tegenaan loopt. Daarnaast is ook een individueel coachingstraject op maat mogelijk, waarbij we werken aan een specifieke vraag waar jij mee zit.

Deze trajecten zijn ook online mogelijk!

Een mindfulnesstraining is heel effectief bij burn-out en ziekteverzuim. Het vergroot de mentale veerkracht van je medewerkers.

In combinatie met een communicatietraining gebaseerd op de principes van mindfulness, verhoogt dit de efficiëntie en het plezier op de werkvloer, wat tot betere resultaten leidt.

Dit kan waar nodig ondersteund worden door individuele coachingstrajecten bij specifieke problemen. Of volg een inspirerende teamdag met het het hele team.

De trainer Marc van Heyningen in meditatiehouding in de Japanse tuin in Clingendeal.

Over de trainer

Mijn naam is Marc van Heyningen en mindfulness heeft veel voor mij betekend. Het hielp me uit de zorgen, depressieve gevoelens en angsten te stappen en zette me terug in mijn kracht. In mindfulness vond ik een basis van rust en vertrouwen die ik iedereen zou toewensen. Het hielp mij weer te genieten en de mooie dingen van het leven te waarderen.

Ondertussen geef ik alweer wat jaren mindfulnesstraining. Vanuit mijn ervaring begeleid ik je graag op jouw weg. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, de VMBN. Heb je verder nog vragen, mail me dan gerust op marc@silenz.nl.

Lees hier meer over mij >

Logo van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.
Click to access the login or register cheese

Pin It on Pinterest

Share This
x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO