Privacy vriendelijk

Silenz neemt jouw privacy serieus en gaat met zorg en aandacht om met je persoonlijke gegevens. Silenz, gevestigd aan Tieratesstraat 2, 2291 ZJ Wateringen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacy-verklaring.

Contactgegevens:

Silenz
Tieratesstraat 2
2291 ZJ Wateringen
www.silenz.nl

Voor vragen over jouw gegevens en hoe we hier met zorg en aandacht mee omgaan, kun je contact opnemen met Marc van Heyningen via marc@silenz.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten. Sommige gegevens verwerken wij om te zorgen dat de website goed werkt en gebruiksvriendelijk is. Hieronder vallen:

  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type
  • IP-adres

Andere persoonsgegevens verwerken wij omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Dit kan zijn omdat deze nodig zijn voor communicatie, voor de trainer om je goed te kunnen begeleiden of voor een betaling via de website. Het verstrekken van deze gegevens is nooit verplicht, maar in sommige gevallen wel nodig om iets voor jou te kunnen betekenen. Hieronder vallen:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer, creditcardnummer of andere betaalgegevens.
  • Overige persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt. Bijvoorbeeld door een profiel op onze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Voor sommige trainingen vragen we ook om persoonlijke gegevens omtrent je algehele gezondheid en hoe het op dit moment met je gaat. Daarbij ben je nooit verplicht om deze vragen te beantwoorden en kun je hier zo veel of zo weinig over delen als dat je zelf wilt. Daarnaast kunnen via de mail persoonlijke ervaringen gedeeld en besproken worden met de trainer. We zullen hier zorgvuldig mee omgaan.

Reden van verwerking persoonsgegevens

Silenz verwerkt jouw persoonsgegevens met de volgende redenen:

  • Voor het verzenden van onze inspiratiemail “Stilte in jezelf”.
  • Om je op de hoogte te houden van trainingen die starten en die voor jou interessant kunnen zijn.
  • Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten.
  • Zodat je de mogelijkheid hebt om een account aan te maken.
  • Voor de afhandeling van jouw betaling.
  • Om contact met je op te kunnen nemen door je te bellen of te e-mailen, indien dit nodig is om iets voor jou te kunnen betekenen.
  • Als intake, om te kijken of een training bij je past en om je voor en tijdens de training goed te kunnen begeleiden.
  • Om je goed te kunnen begeleiden in een training- of coachingstraject.

Wat Silenz verder nog doet:

  • Silenz analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van training en coaching af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Silenz verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Wie jouw persoonsgegevens ontvangen

De personen die jouw persoonsgegevens ontvangen en in kunnen zien zijn de trainers, coaches en communicatiedeskundigen van Silenz. Momenteel zijn dit:

  • Marc van Heyningen
  • Elvira Elizabeth van Schie

Delen van persoonsgegevens met derden

Silenz verkoopt jouw gegevens niet aan derden en draagt jouw gegevens niet over aan landen buiten de EU. Wij zullen je gegevens uitsluitend aan derden verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van ons, sluiten wij een bewerkersovereenkomst. Daarmee zorgen we voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. De volgende partijen verwerken momenteel gegevens voor Silenz:

Bewerken
Partij Verwerkte gegevens
MailerLite Verwerking van je voornaam en email voor het sturen van inspiratiemails en informatie over trainingen.
Webruimtehosting Hosting bedrijf voor de verwerking van alle gegevens die via de website silenz.nl lopen.
Jorrt Boekhoudprogramma voor verwerking van alle betalingsgegevens en facturen.

Silenz blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Voordat we gegevens van jou met andere professionals delen, zullen we altijd eerst jouw toestemming vragen. Het delen met andere professionals gebeurt altijd alleen ter ondersteuning van jouw trainings- of coachingstraject en op een veilige en zorgvuldige manier.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je kunt ons altijd vragen om je gegevens in te zien, ze aan te passen, ze te verwijderen, of ze over te dragen aan een ander. Indien je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van bepaalde gegevens, dan kun je deze toestemming altijd weer intrekken. Daarnaast heb je altijd het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van (bepaalde) persoonlijke gegevens. Mail dan gerust naar marc@silenz.nl.

Als je je gegevens wilt inzien of overdragen aan een ander, dan willen we wel graag zeker weten dat jij het bent die daarom vraagt. Daarom kunnen we je in dat geval vragen om bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. We zullen zo snel als mogelijk op je verzoek antwoorden, maar uiterlijk binnen vier weken. 

Gegevens die zijn opgeslagen in het mailprogramma of in de account die je zelf hebt aangemaakt, kun je ook zelf weer verwijderen. Kom je hier niet uit, dan kun je altijd vragen of wij dit voor je willen doen door te mailen naar marc@silenz.nl.

Sommige gegevens zijn opgeslagen in het adresboek of op de computer van de trainer. Dit gaat om gegevens die relevant zijn tijdens het geven van de training, om bijvoorbeeld contact met jou of een contactpersoon van jou op te nemen. Ook andere gegevens die je zelf invult bij de inschrijving voor een training- of coachingstraject en de emails die je stuurt naar de trainer vallen hieronder. Binnen drie maanden na een training- of coachingstraject zullen deze worden verwijderd. Je kunt ook altijd zelf vragen om deze te verwijderen. Stuur dan een mail naar marc@silenz.nl.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Silenz bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Daarom hanteren wij de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) persoonsgegevens:

Bewerken
Partij Verwerkte gegevens
MailerLite Verwerking van je voornaam en email voor het sturen van inspiratiemails en informatie over trainingen.
Webruimtehosting Hosting bedrijf voor de verwerking van alle gegevens die via de website silenz.nl lopen.
Jorrt Boekhoudprogramma voor verwerking van alle betalingsgegevens en facturen.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Silenz neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Silenz heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • We gebruiken beveiligingssoftware op onze computers, zoals een virusscanner en firewall.
  • We gebruiken de Shield-Pro beveiligingsplugin om onze website te beveiligen.
  • Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • Wij gebruiken diverse beveiligingsmethoden, zoals SPF en DKIM, om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.
  • Onze computers en mobiele telefoons waarin (contact)gegevens worden bewaard zijn beveiligd met een wachtwoord. Daarnaast zijn programma’s waarin persoonlijke gegevens en ervaringen van jou opgeslagen kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld het mailprogramma, nog eens extra beveiligd met een wachtwoord.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons via marc@silenz.nl.

Bezwaar of klacht

We willen je ook laten weten dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar je kunt altijd eerst bij ons terecht. We komen er vast samen wel uit. Daarvoor kun je gewoon mailen naar marc@silenz.nl.

Geautomatiseerde besluitvorming

Silenz neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Silenz) tussen zit.

Gebruik van de website

Op de website van Silenz worden algemene bezoekersgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Silenz gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en op jouw gebruik af te stemmen. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

Google Analytics

Silenz maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief eventuele Adwords-advertenties van Silenz bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, samen met het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Daar kun je ook het privacybeleid van Google Analytics vinden.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan Silenz te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Silenz heeft hier geen invloed op.

Silenz heeft Google geen toestemming gegeven om via Silenz verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Cookies of vergelijkbare technieken

Silenz gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Silenz gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie hier voor een toelichting.

Cookies worden over het algemeen een jaar bewaard, tenzij je ze zelf eerder verwijderd.

Download als pdf

Als je wilt kun je de privacyverklaring als pdf downloaden.