Mindfulness Online

Wetenschappelijk onderbouwde 8-weekse groepstraining Mindfulness online. In 8 weken naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf.
Inschrijven

Op zoek naar rust in je hoofd?

We zijn allemaal maar druk in de huidige maatschappij. Er komt zoveel op ons af en we moeten zoveel van onszelf. Daardoor staan we continu in een stressmodus, met onrust in ons hoofd en spanning in ons lijf.

We geven onszelf amper de tijd om weer op adem te komen. En je bent niet alleen. Wist je dat 17% van alle werknemers burn-outklachten ervaart?

‘Ik word er soms zo moe van en ben het dan helemaal zat. Mijn hoofd lijkt altijd maar door te gaan met nadenken, plannen, piekeren of zorgen.’

Een afbeelding van een hoofd met bliksemschichten: er komt tegenwoordig zoveel op ons af.
Een man met zijn handen op zijn gezicht. Loop jij soms ook over van stress en zoek je rust in je hoofd?

Van kwaad tot erger

Met dingen doen is niets mis. Alleen wanneer we continu in een staat van stress en spanning verkeren, putten we onszelf uit. Overspannenheid en burn-out zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen van chronische stress.

Uiteindelijk uit het zich bij iedereen anders, want elke persoon en elk lichaam is anders. Wat ervaar jij? Is dat onrust in je hoofdpiekeren en zorgen, angst, depressie, spanning in je lichaam, pijn of andere lichamelijke klachten.

Des te langer we maar door blijven pushen, des te heftiger de symptomen worden. 

Mindfulness biedt een uitweg

Mindfulness werkt omdat het de kern van de meeste (gezondheids)problemen aanpakt: chronische stress.

In plaats van je mee te laten nemen door de onrust in je hoofd, lastige emoties of de spanning in je lichaam, helpt mindfulness je deze spiraal te doorbreken en een basis van rust en ontspanning te vinden.

Je komt weer in je kracht te staan, om daarvandaan weloverwogen keuzes te maken die goed zijn voor jouw welzijn.

Lees hier meer over mindfulness >

De trainer die de mindfulness online begeleid in meditatiehouding in het gras.

Ik was voor dat ik aan de training begon wat sceptisch: is deze training niet te ‘zweverig’ voor mij? Uiteindelijk vond ik de training een verademing. In een tijd van stress en onrust was mindfulness precies wat ik nodig had. Door enkele mindfulness oefeningen toe te passen in mijn dagelijks leven merk ik op dat ik veel meer rust heb in mijn lichaam en geest. Ik kan nu bijvoorbeeld op een andere manier naar negatieve gedachten kijken en wordt hier veel minder in ‘meegesleept’. Of bijvoorbeeld dankbaarder zijn voor de mooie en goede dingen die er zijn. Sinds de training heb ik meer energie, voel ik mij vrijer en lichter.

~ Ana

‘Peace of mind is found by stopping to look for it.’

De kracht van mindfulness online

De training volgt het wetenschappelijk onderbouwde 8-weekse programma ‘Mindfulness for Life’ van het Oxford Mindfulness Centre. Het is een combinatie van oude wijsheid en oefeningen uit het Oosten met de moderne wetenschap van de cognitieve psychologie uit het Westen.

Deze krachtige combinatie helpt je om terug in je kracht te komen en met volle teugen van het leven te genieten.

Het voordeel van een mindfulness online training is dat je niet gebonden bent aan een bepaalde locatie en hem overal vandaan kunt volgen. Gewoon heerlijk vanuit huis in je eigen vertrouwde omgeving. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen en je te verbinden met anderen.

Deze groepstraining wordt gegeven via interactieve Zoomsessies, ondersteund door een uitgebreide reader.

 

Wat komt er aan bod?

In de loop van 8 stappen krijg je een scala aan mindfulness oefeningen aangereikt. Stap voor stap wordt je hier met behulp van tekst en audiofragmenten in begeleid. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Een solide basis vinden van rust en vertrouwen
  • Luisteren naar je lichaam en je grenzen
  • In het hier en nu zijn met behulp van de zintuigen
  • Genieten van de mooie momenten in je leven
  • Je niet-helpende patronen leren herkennen
  • Kunnen zijn met wat er is, zonder je erin te verliezen
  • Omgaan met moeilijke gedachten en emoties
  • Van impulsief reageren naar wijs antwoorden
  • Vriendelijkheid en goed voor jezelf zorgen
De trainer Marc van Heyningen in meditatiehouding in de Japanse tuin in Clingendeal.

Over de trainer

Mijn naam is Marc, mindfulnesstrainer en coach, vader en mens. Ook ik loop tegen dingen aan in mijn leven. Op jonge leeftijd ging ik al op zoek naar manieren om hiermee om te gaan, en meer rust te vinden in mijn hoofd.

Mindfulness zet mij terug in mijn kracht. Het geeft me een een basis van rust en vertrouwen die ik iedereen zou toewensen. Vanuit mijn eigen ervaring begeleid ik jou graag om meer te gaan leven vanuit rust, ontspanning en innerlijke kracht.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, de VMBN. Heb je verder nog vragen, mail me dan gerust op marc@silenz.nl

Lees hier meer over mij >

Logo van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.

Marc is een fijn mens, heeft aandacht voor datgene wat zich aandient tijdens de training, legt de oefeningen op een rustige manier uit en laat ze je ook steeds ervaren, zodat je thuis gericht kunt oefenen waardoor mediteren en ‘met aandacht aanwezig zijn’ een nieuwe gewoonte wordt. Déze mindfulness training gun ik echt iedereen.

~ Eveline

Momenteel geeft ik geen Mindfulness Online Groepstraining. Een individueel traject op afstand is wél mogelijk

Click to access the login or register cheese

Pin It on Pinterest

Share This
x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO