Mindfulness in Rijswijk

Op zoek naar rust in je hoofd? Silenz verzorgt een 8-weekse groepstraining Mindfulness in Rijswijk.
Inschrijven

Wat is mindfulness?

We laten ons vaak zo meenemen door onze automatische piloot, door de onrust in ons hoofd en door allerlei patronen die ons helemaal niet helpen. Lijkt het jou ook fijn om hieruit te kunnen stappen?

Mindfulness is welbewust aandacht geven aan wat er op dit moment is, vanuit een nieuwsgierige en vriendelijke houding. Daarmee krijg je inzicht in jezelf en je ervaring, en in wat jou wel en wat jou niet helpt.

Mindfulness is absoluut niet zweverig, maar zet je juist weer met beide benen op de grond. Het zet je in je kracht en creëert de ruimte om keuzes te maken die goed zijn voor jouw eigen welzijn en het welzijn van anderen.

Lees hier meer over mindfulness >

Wat doe je precies in een training?

De training is ontwikkeld aan de Universiteit van Oxford, en is een combinatie van oosterse wijsheid en inzichten uit de westerse psychologie. Elke sessie heeft een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld ‘Goed voor jezelf zorgen’. Het is een ervaringsgerichte training, wat inhoud dat we veel zullen oefenen en van onze eigen ervaringen zullen leren.

De basis zijn meditatieve oefeningen in stilte en in beweging, welke worden afgewisseld met uitleg, inspirerende teksten, het delen van ervaringen en enkele visualisaties. Een belangrijk onderdeel zijn ook de oefeningen die je kunt integreren in je dagelijks leven, want dat is nu eenmaal waar we het vaak het hardste nodig hebben.

 

Wat kan mindfulness voor jou betekenen?

Laat je inspireren door de ervaringen van deelnemers hieronder of lees hier meer over de voordelen van mindfulness.

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

Door de mindfulnesstraining die ik volgde bij Marc heb ik ervaren hoe zeer mijn geest actief was met uitstapjes naar het verleden en de toekomst. Het was een heel drukke bedoening waardoor datgene wat er NU is (bijna) volledig aan mij voorbij ging. Door hier telkens met mildheid naar te kijken en de diverse technieken, (verschillende soorten meditaties, ademhalingsoefeningen) en andere tips die Marc ons aanreikte, ontstond stap voor stap meer ruimte, ontspanning, rust en verwondering over hoe mooi NU eigenlijk is. Marc is een fijn mens, heeft aandacht voor datgene wat zich aandient tijdens de training, legt de oefeningen op een rustige manier uit en laat ze je ook steeds ervaren, zodat je thuis (tussen de bijeenkomsten) gericht kunt oefenen waardoor mediteren en ‘met aandacht aanwezig zijn’ een nieuwe gewoonte wordt. Déze mindfulness training gun ik echt iedereen.

~ Eveline

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

Zojuist de minfulnesstraining afgerond. Wat een mooie ervaring!
Veel tips en tools van Marc meegekregen om bewust te leven en te genieten van het moment. Minder bezig zijn met toen en dan, maar meer met nu. Hoe om te gaan met lastige situaties. Heel bijzonder om ervaringen te delen met andere deelnemers, ieder mens is uniek. Een cadeau aan mijzelf.

~ Loes

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

De afgelopen 7 weken heb ik het Mindfulness proces mogen ervaren. De kalmte, geduld en vriendelijkheid van Marc maakte de training fijn om te doen. Ik heb veel geleerd. Vooral dat je altijd opnieuw kunt beginnen met bewust te ademen en te leven. En hoe druk je hoofd ook is, alle kleine stapjes in bewust zijn, bewegen, ademen e.a. al een oefening in Mindfulness zijn. Mij heeft het meer rust en basis gegeven. De training is een begin en dat is mooi.

~ Audrey

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

Ik ben na de training doorgegaan met de beoefening van mindfulness. Eigenlijk op dagelijkse basis. Sommige dingen zijn ook gewoonte geworden, zoals mindful douchen, mindful koken en mindful werken. Ja dat laatste klinkt logisch maar ik was vroeger heel makkelijk afgeleid door allerlei dingen, nu is dat veel minder. Er zijn ook nog regelmatig momenten van stress maar op die momenten breng ik de focus naar mijn ademhaling en uiteindelijk helpt dat mij om weer te ‘herstellen’.
Mede door mindfulness heb ik nu meer rust in mijn leven en een ‘opgeruimd’ hoofd. Zo heb ik ruimte gekregen voor nieuwe dingen zoals een nieuwe studie. Ik heb in het verleden vertaalwerk gedaan en nu heb ik dat weer opgepakt om beëdigd (juridisch) tolk en vertaler Russisch te worden. Dus ik heb mijn druk leven terug , haha, maar een leuk druk leven.

~ Liliana

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

Ongeveer twee weken geleden de Mindfulness training bij Marc afgerond. Ik heb er veel baat bij gehad. Het gaat niet over ‘moeten’ maar ‘ontmoeten’ was één van Marc zijn eerste uitspraken die mij is bij gebleven. Het was een kleine groep wat ik als zeer prettig heb ervaren. We konden in alle eerlijkheid alles met elkaar delen of niet, die keuze was er. Het is goed om je bewust te worden hoe je zelf een aandeel hebt hoe je met jouw gedachtes en gevoelens om kan gaan. Letterlijk stil staan en ervaren. Ik vind Marc een hele prettige docent, hij heeft een fijne stem om naar te luisteren tijdens de meditaties en het is een oprecht, integer mens. Het is een aanrader!

~ Judith

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

Nogmaals dank voor de training van de afgelopen weken. Waarbij ik in het begin bij het krijgen van een opdracht vaak moeite had om ermee aan de slag te gaan, merkte ik dat het later juist automatisch gaat en het ‘opeens’ opmerk (nog lang niet altijd en alles, maar het zijn kleine stappen die ik zeer waardeer).
Een mooi moment vond ik zelf waar ik voor een rood stoplicht stil kwam te staan (en dit ruim twee minuten duurde), het stoplicht sprong op groen, maar ik kwam er weer niet doorheen en moest weer wachten. In plaats van irritatie merkte ik dat ik terugging naar mijn ademhaling en besefte dat de irritatie niets zou oplossen (het stoplicht zou niet erdoor op groen springen). Er ging daardoor juist een gevoel van rust/kalmte door mij heen. Een zeer fijne ervaring.

~ Cheryl

 

Ervaringen met Mindfulness in Rijswijk

 

In het voorjaar heb ik de 10-daagse training Mindfulness gevolgd van/bij Marc en daar wil ik best graag iets over ‘delen’ Ik had eerder al eens een kennismakingsworkshop gevolgd en ervaren dat het best wel eens iets voor mij zou kunnen zijn, want ik verlangde er echt naar om mijn constante gedachten-stroom zelf beter in rustigere banen te kunnen leiden. Dát en het feit dat ik even wat meer tijd aan/voor mijzelf wilde (besteden) maakte dat ik met de cursus startte en die kan ik iedereen aanbevelen. Ik volgde de trainingen met andere deelnemers en voor ieder was er voldoende ruimte om te delen wat iedereen motiveerde om de cursus te gaan volgen, de ervaringen gedurende de trainingen en wanneer deze bijvoorbeeld gepaard gingen met emoties (van een lach tot een traan) dan was daar ook plaats voor.
Marc zorgt voor een hele rustige, veilige omgeving en voelt feilloos aan wat een ieder nodig heeft door er gewoon voor je te zijn en hij laat je inzien dat je het voor jezelf écht makkelijker/mooier kunt maken! Dat moet je vervolgens ook echt wel zelf doen, maar het is wel heel erg fijn om daarmee op weg geholpen te worden én je kunt (als ‘reminder’) altijd de audio’s van Marc beluisteren. Marc bedankt voor dat alles!

~ Vanja

 

Ben je geïnteresseerd?

De trainingen mindfulness worden gegeven op de grens van Rijswijk en Delft in het prachtige Body & Mind Center Merlijn.

Wil je meer weten over de training of over de trainer dan kun je ook kijken op Mindfulness in Delft, of mail gerust naar marc@silenz.nl.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, de VMBN. Vergoeding voor de training is mogelijk. Informeer daarvoor bij je zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.nl.

Logo van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.
Click to access the login or register cheese

Pin It on Pinterest

Share This
x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO